Workshops in de Klas

Welkom leerkracht, directie, pedagogische begeleiders en ondernemende of creatieve volwassenen!
Talent&nest biedt talentgerichte workshops aan. We vertrekken vanuit de basis filosofie die in alle activiteiten van Talent&nest terug te vinden is.

Basispijlers werking?

 • We vertrekken vanuit de positieve psychologie & talentgericht denken, kijken, werken, voelen.
  Kinderen kunnen al veel maar het lukt nog beter als ze ondersteund worden door hun nest, hun kring: mensen in hun nabije, dagelijkse omgeving die hen kennen en willen helpen. Ook volwassenen kunnen al veel en ook bij hen lukt het nog beter om te doen wat aansluit bij hun talenten als ze ondersteund worden door hun kring. Bij Talent&nest ondersteunen we ook, als een extra lid van de kring rond de kinderen en de leerkracht.
 • We werken met ons hoofd, ons hart en onze handen en lijf. De holistische kijk op onze persoon is belangrijk in vele kleine aspecten van ons leven en werk. Bij Talent&nest willen we graag taal geven met ons hoofd, hart en lichaam.
  Gevoelens mogen er zijn. Gevoel gaat voorop. Gevoelens leren benoemen en wat bijleren over gevoelens is absoluut nodig in ons mooie Vlaanderen.
 • We kijken verder dan gedrag. Overtuigingen diep van binnen spelen elke dag, in de klas, in de vereniging, zowel bij de kinderen als bij leerkrachten. Hoe kijken kinderen al naar zichzelf? Hoe kijkt de leerkracht naar zichzelf? Hoe kijkt de begeleider naar elk kind? Bij Talent&nest werken we heel graag rond zelfbeeld en identiteit, rond normen en waarden. Op een fijne, leuke en zorgzame manier. Els Pronk, de oprichter van Blij met mij, heeft een heel duidelijk en mooi filmpje gemaakt over hoe we achter het gedrag van kinderen kunnen kijken.

Wat?

 • Bij de workshops komen we in de klas,  de werkingsgroep of vereniging. We zijn creatief, praten/ lezen voor, laten de kinderen en/of volwassenen werken, denken, voelen en we geven een start voor het werken aan sociaal-emotioneel leren!
  • We werken rond de talenten van elk kind en de volwassene.
  • We werken rond de talenten die de hele groep samen heeft. We bundelen in een duurzaam voorwerp om verder te gebruiken, met deze groep.
 • Op dit moment kunnen we een workshop van een halve dag of een volledige dag geven in scholen, (sport)teams en organisaties/ bedrijven.

Wanneer en waar en hoe?

 • Tarieven: werken op maat is onze kracht. Bel of mail Joke voor een afspraak en offerte: 0471.58.19.03 of joke@talentennest.be. Als auteur van twee kinderboeken binnen de thema’s van Talent&nest heeft Joke ook extra materiaal. Een lezing en workshop rond talenten past perfect binnen deze aanpak.
 • Dagen voor workshops: in principe is elke dag een mogelijke dag voor een workshop.  In methodescholen sluiten we graag aan bij ateliers of projectwerking! Voor evenementen, vb. Verhalenfestival Gent, Open Monumentendag, kan een workshop uiteraard in het weekend.
 • Werkgebied: Talent&nest is lokaal verankerd in Gent. Wanneer de mobiliteit het toelaat, verkennen we graag ons hele land en bij uitbreiding nog verder.

Nog meer nodig dan een workshop in de klas of groep?

Uiteraard is het nog beter of idealer om tegelijk met de volwassenen en meerdere teams te werken rond groeidenken, rond talenten, rond leerprocessen, ontwikkeling van zelfbeeld, rond gevoelens! Kijk eens verder in ons aanbod voor een breder uitgewerkte aanpak, met een pedagogische studiedag, een extra lezing voor ouders, een Talententraject in de naschoolse opvang. Hoewel de middelen vaak beperkt zijn, zien we heel wat mogelijkheden en organisaties die overtuigd kiezen.
Geef een seintje aan Joke: 0471.58.19.03 of joke@talentennest.be.

Bel

0471 58 19 03

Mail

joke@talentennest.be