Lezing 'Het kind van 9' - Talent & Nest

Bij Talent & Nest houden we eraan van tijd tot tijd een interessante lezing te voorzien. Dit kan in open aanbod, door ons georganiseerd en dan bekend gemaakt, of op verzoek van organisaties, scholen, ouderverenigingen en voor leerkrachten teams en andere kind en ouder – betrokken professionals.

 

Het kind van 9

Sinds mei 2016 houden we in open aanbod en in scholen de lezing ‘Het kind van 9’, die heel wat bijval kreeg.

“Rond de leeftijd van 9 jaar vindt in de ontwikkeling van kinderen een ommekeer plaats. Dit geeft onzekerheid en instabiliteit. Vaak is dit zichtbaar in gedrag: stoer doen, pesten, brutaal zijn, angstig zijn, slechter slapen, etc… Voor de kinderen is het van groot belang dat ze juist in deze leeftijd ondersteund worden! Dat we ze loslaten om de wereld in te stappen en hen ook weer opvangen als het nodig is. Tijdens deze avond onderzoeken we met elkaar, welk gedrag we bij de kinderen kunnen zien en hoe we daarop kunnen reageren, zodat ze zich in deze periode gesteund voelen.
Een informatie avond voor alle ouders en professionals die met kinderen werken.” Lees hier nog wat meer…

 

Talentgericht opvoeden

De lezing ‘Talentgericht opvoeden’ is een lezing die in scholen gegeven wordt.
Talentgericht opvoeden of positief opvoeden lijkt een vanzelfsprekendheid. Toch is het niet zo vanzelfsprekend merken we dagelijks in hoe we als leerkrachten en ouders denken, handelen en communiceren.

Andere lezingen die je kan aanvragen, zijn:

  • ‘Hoogsensitiviteit in je nest’
  • ‘Grootouders en talenten’
  • ‘De kracht van Blij met mij’

 

Waar?

In open aanbod organiseren wij zelf een lezing die we bekendmaken via affiches, onze nieuwsbrief, Facebook ea. Aangezien Talent&nest lokaal verankerd is in Gent, zullen deze lezingen in open aanbod wellicht doorgaan in regio Gent.
Lezingen op verzoek kunnen doorgaan bij de organisator. Talent & Nest is mobiel.

 

Wanneer?

In principe is elke weekdag of elke weekavond een mooie dag of avond voor een lezing. Gewoon even contact opnemen met Joke om de mogelijkheden te bekijken en af te spreken.

 

Wat en hoeveel?

Een lezing duurt ongeveer 1,5u tot 2u en biedt een interessante en fijne avond. Voor tarieven neem je best ook even contact op met Joke.

 

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief