Lezingen

Bij Talent&nest houden we eraan van tijd tot tijd een interessante lezing te voorzien. Dit kan in open aanbod, door ons georganiseerd en dan bekend gemaakt, of op verzoek van organisaties, bibliotheken, scholen, ouderverenigingen en voor andere kind en volwassene – betrokken professionals zoals bv. Huis van het Kind.

Lezing 'Het kind van 9'

Sinds mei 2016 houden we in open aanbod en op vraag de lezing ‘Het kind van 9’, die heel wat bijval kreeg.
“Rond de leeftijd van 9 jaar vindt in de ontwikkeling van kinderen een ommekeer plaats. Dit geeft onzekerheid en instabiliteit. Vaak is dit zichtbaar in gedrag: stoer doen, pesten, brutaal zijn, angstig zijn, slechter slapen, etc… Voor de kinderen is het van groot belang dat ze juist in deze leeftijd ondersteund worden! Dat we ze loslaten om de wereld in te stappen en hen ook weer opvangen als het nodig is. Tijdens deze avond onderzoeken we met elkaar, welk gedrag we bij de kinderen kunnen zien en hoe we daarop kunnen reageren, zodat ze zich in deze periode gesteund voelen.
Een informatie avond voor alle ouders en professionals die met kinderen werken.”
Sinds de zomer van 2019 is er ook de ondersteunende en leuke Verhalenbundel ‘Yes, ik ben 9, bijna tiener!’, op verzoek van Els Pronk geschreven door Joke de Vreeze (zie webshop).

Lezing 'Talentgericht opvoeden'

Talentgericht opvoeden of positief opvoeden lijkt een vanzelfsprekendheid. Toch is het niet zo evident, merken we dagelijks in hoe we als volwassenen denken, handelen en communiceren.
 
Andere lezingen die je kan aanvragen, zijn:
  • ‘Hoogsensitiviteit, een talent?!’
  • ‘De kracht van ‘Blij met mij!’ en ‘Be More Me’ ‘

Waar?

  • De lezingen worden af en toe door Talent&nest georganiseerd, in Gent of in Laarne. 
  • Jij kan zelf ook een lezing aanvragen en dan gaat ze door op locatie. We gaven al heel wat lezingen georganiseerd door de school of oudervereniging, door Huis van het Kind, door de bibliotheek, … in Brussel en Vlaanderen. De lezingen kunnen gegeven worden in het Nederlands of in het Engels.

Wanneer?

In principe is elke weekdag of elke weekavond een mooie dag of avond voor een lezing. Gewoon even contact opnemen met Joke om de mogelijkheden te bekijken en af te spreken.

Wat en hoeveel?

Een lezing duurt ongeveer 1,5u tot 2u en biedt een interessante en fijne avond. Voor tarieven neem je best ook even contact op met Joke.

Bel

0471 58 19 03

Mail

joke@talentennest.be