Over ons

Talent&nest is een talentgerichte praktijk voor training en coaching in Gent/ Laarne, met plezier actief in Vlaanderen, België en in het buitenland. Training en Mental Coaching met het oog op sociaal- emotionele en mentale groei en ontwikkeling. Talent&nest deelt ook graag kennis en wijsheid adhv vorming, lezingen en workshops. Welkom!

Missie en Visie

Pijlers

Joke de Vreeze – zaakvoerder – trainer/ Mental Coach – talentencoach Gent/ Laarne, in België en het buitenland, creatieve ondernemer – mama van 2 schatten van zonen – meter van Giulia, Camille en Josse – jeugdauteur (www.verhaaltjesvanjullie.be).
Lic. Sociologie (UGent), Gediplomeerde Menselijke ecologie (VUB), Gediplomeerde Ruimtelijke Planning (UGent/ KUL) en Hoogsensitiviteit Expert (VUB) – Blij met mij trainer en Rots & Water trainer in het mooie Gent en even mooie Laarne – levensgenieter.

Na de klassieke opleiding Latijn-Wiskunde genoot ik verschillende universitaire opleidingen met mooie resultaten. De wereld begrijpen, een logisch denkkader vinden, kennis opdoen was belangrijk.
Als sensitieve jongere was persoonlijke ontwikkeling en groei even belangrijk. Gedurende 20 jaar volgde ik veel vorming en bijscholing. In januari 2016 richtte ik Talent&nest op. En het klopt! Wat ik doe, hoe ik dit doe en met wie en voor wie ik dit doe. Welkom!

Opleidingen

Waardevolle vormingen

 Eind 2016 rondde ik de opleiding ‘HSP voor professionals’ bij prof. Van Hoof aan de VUB af. Bijzonder boeiend! Deze opleiding sluit naadloos aan en vormt een enorme verdieping op vlak van neurobiologie, de werking van de hersenen, waarderend onderzoeken en oplossinggericht denken en werken. In 2019 werd ik gecertificeerd Rots en Water Trainer. We zetten graag in op deze vorm van trainen van de weerbaarheid van jongeren en volwassenen.
Alle hielpen ze mij, samen met mijn talenten om mijn pad te maken en mezelf steeds te verbeteren als coach en trainer. De mildheid die ik nu ervaar en de dankbaarheid voor mijn Nest maken mij ongetwijfeld een beter mens, en een betere trainer en coach.

In samenwerking met verschillende mensen hoop ik dat we met Talent&nest een verschil kunnen maken. Voor meer veerkracht en levensvreugde bij jongeren en volwassenen. In je basisnest, op school, in bedrijven en organisaties en binnen je (top)sporttak. We houden van mensen en zijn opgegroeid met een generatie-overstijgende aanpak.  Alle vanuit diezelfde principes van positieve psychologie, talentgericht denken, kijken en handelen en systeemdenken.

Ook qua professionele coaching kunnen we heel wat ervaring brengen in jouw begeleiding. Als leidinggevende, als ondernemer- zaakvoerder. Talentgerichte HR brengen in je bedrijf. Ik was 15 jaar leidinggevende & geef inmiddels al 8 jaar training en coaching binnen bedrijven. Het fijne is dat de basisprincipes voor de werking dezelfde zijn: talentgericht, in de diepte werking, NLP, waarderend onderzoek, duurzame verandering, wetenschappelijk onderbouwd werken. KoomBana Bay BV is erkend KMO- adviesverlener.

We werk(t)en heel graag samen met Ann Daenekindt, Jozefien Verschave, Sofie Mertens, Liesbet Vercamer, Jeroen Carrein, Kurt Ingels en Dorothée Cloquet. Samen met Caroline Vrijens, huidig Kinderrechtencommissaris en op dat moment advocacy manager voor SOS Kinderdorpen, leidden we een heel fijn Talententraject in de bijzondere jeugdzorg, samen met SOS Kinderdorpen en vzw Cachet.

Onze Expertengroep Hoogsensitiviteit brengt experten samen voor intervisie en kennisdeling rond het persoonlijkheidskenmerk van hoogsensitiviteit. Séverine Van De Voorde, Nicole De Winter, Kristien Taelman, Suzanne Keyaerts en Joke vormen deze expertengroep.

Voor de coaching en begeleiding van mensen die niet of moeilijk zwanger worden verwijzen we graag naar onze betrokkenheid bij de Verdwaalde Ooievaar vzw, als vrijwilliger-coördinator van het boekenproject ‘Kinderwens met omwegen’.

In onze boeken en creatieve workshops legt Anna De Palmenaer haar expertise en fijngevoeligheid samen. Zij is één van de beste illustrators van Vlaanderen!

Ons vast team van Talent&nest – KoomBana Bay BV geniet van het talent van Ondernemer, Rots en Klankbord Axel De CorteKarel Van den Bulcke zorgt voor de juiste woorden op de juiste plaats en moment als copywriter en als creatieve denker. Gertjan Tanghe levert met de glimlach heel creatieve opmaak en technisch vernuft.

Bel

0471 58 19 03

Mail

joke@talentennest.be