Training en coaching jongeren
12 tot 18 jaar

Talent&nest geeft ‘Be more Me’-trainingen in kleine groepjes voor meer veerkracht en vertrouwen bij jongeren van 12 jaar tem 16 jaar. Talent&nest verzorgt ook graag individuele Talent&nest coaching van jongeren van 12 jaar tot 18 jaar en hun ouders.

Goed in je vel?

Zit je in een heuse zoektocht? Verloopt de communicatie moeilijk en heftig en zou je het anders willen? Willen jullie allen gezien worden in wie je bent en beter afstemmen? Voelt je je niet goed in je vel, op school, thuis of in de groep waarvan je deel uitmaakt? Zou je graag meer zelfvertrouwen hebben, als jongere maar ook als ouder? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Jongeren in de puberteit zijn op zoeken naar zichzelf, ze hebben zich los te maken van hun ouders en hun eigen identiteit vorm te geven. Ze kunnen worstelen met hun zelfbeeld en hun lijf, met relaties, met vader en moeder en andere referentiepersonen. Peer groups worden steeds belangrijker, maar ook daar is het niet eenvoudig om jezelf te vinden en te blijven. Met sociale media is de wereld van de jongeren ingewikkelder geworden en vol virtuele risico’s waar je maar beter stevig voor in je schoenen staat.

‘Be more Me!’ is een krachtige jongerentraining

Als jongere én als ouder is het waardevol om in een ‘Be more Me’ training zicht te krijgen op wie je echt bent, wat je talenten zijn, hoe je die in deze fase van de ontwikkeling verder kan ontdekken en gebruiken. Talenten situeren zich op identiteitsniveau, gaan over wie je echt bent. We kijken hierbij voorbij gedrag. Het is onze missie om de jongere te laten ontdekken ‘Ik ben ik, en dat is ok!’. Be More Me! is een jongerentraining die in Nederland en Vlaanderen gegeven worden door talentencoaches. We vinden het fijn om binnen het netwerk deze training met veel ervaring en kennis uit te bouwen.

Hoe pakken we het aan?

In de 5 jongerenbijeenkomsten gaan we creatief aan de slag, kunnen we pop up resto houden, een vuurtje stoken, samen koken/ eten, buiten zitten of lopen, een spel spelen, weerwolf spelen, met muziek aan de slag, behangpapier ontwerpen met je eigen gekleurde gedachten… Fijne bijeenkomsten waarin we ook een talenten mindmap maken, wat meer leren over de gevolgen van je gedrag, die komen na gedachten en gevoelens…

We zorgen dat jongeren beter in hun vel komen te zitten. We geven hen inzichten over wat het betekent om puber te zijn. Omwille van de fenomenale fysische en psychologische sprong die ze maken, is het niet vreemd dat pubers zich in deze periode soms ontwricht voelen, in de war. Jongeren leren in deze training op een ongedwongen manier hun eigen kracht(en) (h)erkennen. En ouders spelen hier in een heel belangrijke rol. Want ook al worden peer groups belangrijker, als ouder(s) en nest heb je nog steeds een heel belangrijke ondersteunende taak.

Talent&nest beoogt dus een veranderingsproces bij de jongeren en de hun nest. Er zijn natuurlijk meer belangrijke volwassenen in de omgeving van de jongere. Denk maar aan grootouders, leerkrachten, trainers, buren,… Ook zij zijn welkom op de 2e en 3e ouder/kringavond. Zo kunnen zij ook helpen om de jongere te ondersteunen. Dat helpt enorm!

Bij individuele Talent&nest begeleidingen hebben we het over dezelfde of gelijkaardige thema’s, nog meer aangepast aan de hulpvraag. We zien heel wat jongeren tussen 12 en 20 jaar in individuele gesprekken. Ook hier werken we naar meer veerkracht en vertrouwen bij de jongeren en hun ouders.

Over ‘Be more Me! en Talent&nest begeleidingen

Vanuit de ervaring met Blij met mij! en vooral vanuit de principes van positieve psychologie, talentgericht denken en handelen en waarderend onderzoeken is een specifieke training uitgewerkt voor de jongeren van 12 tot 16 jaar. Dat is de ‘Be more Me’- training. 

Tarieven

Be More Me! is een vaste training met 5 jongerenbijeenkomsten en 3 ouderavonden, een telefonisch intakegesprek, een tussentijds gesprek, en heeft een vaste prijs: 575 EUR pp., BTW in voor particulieren.

Particulieren betalen voor individuele coaching 60 EUR/u +BTW. * Elke coachingsessie is betalend, ook de eerste coaching met ouders. Annuleren is enkel kosteloos indien minstens 24u op voorhand wordt geannuleerd. Bij laattijdige annulering of ‘no show’ wordt hoedanook 1u coaching aangerekend.

*prijzen vanaf 1/1/2024.

Volgende Be More Me!: voorjaar 2024

Jongerenbijeenkomsten

Het is bij de jongeren altijd wat zoeken om een effectief een groepje samen te stellen. We organiseren de Be More Me 1x per schooljaar, in het voorjaar. Nu kan de Be More Me doorgaan op : zondagen 25/2/24, 3/3/24,  10/3/24, 17/3/24, 24/3/24. We hebben minimum 5 jongeren nodig om een groepje te kunnen laten opstarten.

Individuele coaching kan sowieso.

Ouderbijeenkomsten

De data voor de ouderavonden van de nieuwe Be More Me liggen vast: vr 22/3/24, ma 11/3/24 en ma 25/3/24 van 19u tot 21u30.

Bel

0471 58 19 03

Mail

joke@talentennest.be