5 jaar Talent&nest … en mooie plannen voor 2021

In januari bestaat Talent&nest 5 jaar. Het feestje zullen we nog even moeten uitstellen, maar wat een sprong was het toen. Verkennend op zoek naar nieuwe horizonten, een grote uitdaging, vol goesting in dit tweede professionele leven.

Deze week nog zei een dierbare vriendin: “Jij bent zo ondernemend.” Ik bloosde achter mijn mondmasker. “Dank je.” Ik geef graag even mee dat ik dit niet zomaar zonder wikken en wegen durfde. Of dat ik dit achteloos deed. Neen, als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. Dat hoort bij mij.

Zonder zekerheid dat het zou lukken, zette ik stappen. Ik leerde heel veel bij, mijn eigen kompas volgend en erg geholpen door mensen die in mij geloven. Bedankt Axel, Liesbet, Sofie, Kurt, Lotte, Caroline, Dorothée en jullie allen die vertrouwen geven! Bedankt aan mijn ouders voor de heel mooie plek van Talent&nest in Laarne!

Axel en collega’s maakten een knappe website voor Talent&nest, die vaak gevonden wordt. Ook door Caroline Vrijens, nu Kinderrechtencommissaris, toen advocacy manager bij SOS Kinderdorpen.

Ondernemers, ouders en jongeren kloppen aan voor coaching. En fingers crossed voor het nieuwe jaar: dat we nieuwe lezingen en vormingsdagen mogen geven en ons verhaal verder brengen in organisaties en families, om stenen te verleggen.

Talent&nest staat er en ik voel me er heel goed bij. Ik doe het op mijn manier. Enthousiast, overtuigd, met bakken kennis en veel levenservaring. In evenwicht, met mijn gezin, wat ik heel belangrijk vind en graag meegeef dat dit kan.

Deze maand maakte ik opnieuw een sprong. Het ging ‘smooth’, ik was er helemaal klaar voor om uit de gouden kooi te stappen van het vastbenoemde ambtenarenstatuut. Ik brand van ambitie om een onderzoek op te starten rond ‘sensitiviteit en (top)sport’.

Ondanks de moeilijke coronatijd die ons ook danig verplicht om stil te staan. Die mij soms een wee gevoel geeft in mijn buik van “Ik mis mijn leven, ik mis het samenzijn”, “Hoelang nog?”. Ondanks die tijd heb ik hoop en zie ik de toekomst met plezier tegemoet.

Ik wens jullie allen die sprankels van moed en hoop en licht. Als ondernemende vrouw wens ik jullie ook de steun aan jullie lokale ondernemers en creatievelingen waar het kan.

We zien elkaar in 2021!

Warme groeten
Joke & Axel

PS Deze activiteiten staan al op de planning: