Lezing ‘Faalangst en perfectionisme bij kinderen en adolescenten’ | do 22/04/21

Delen:
Facebook
WhatsApp
Iedereen heeft last van angst om te falen, maar niet iedereen heeft faalangst”.

Een van de voornaamste uitingsvormen van perfectionisme bij kinderen en jongeren is faalangst. Sommige kinderen verkrampen, anderen raken in paniek of worden ziek. Hoofdpijn en kwaaltjes komen vaak voor bij kinderen met faalangst. Kinderen leggen namelijk de lat voor zichzelf vaak zeer hoog. En dit gebeurt heel vaak vanbinnen.

Tijdig erkende faalangst en een goede begeleiding kunnen zeer veel problemen voorkomen. Stel ook je eigen zelfbeeld, behoeften aan controle en groot verantwoordelijkheidsgevoel als ouder in vraag.

Praat erover met je tiener.

Welkom op de lezing vol tips en oefeningen zodat je als ouder/leerkracht zelf aan de slag kan.

In deze lezing geeft spreker en collega Ann Daenekindt duiding over faalangst en perfectionisme bij kinderen en jongeren. Ann is perfectionisme coach en ook, net zoals Joke bij Talent&nest, Blij met mij! en Be More Me! trainer. Ze spreekt aangenaam en vlot en geeft met mildheid veel voorbeelden. Ann was ook de eerste co-trainer van Joke voor Blij met mij! in Laarne. Ze kwam daarvoor elke keer van Kalmthout. Ann heeft daar haar eigen coachingspraktijk Pendula en zet haar jarenlange ervaring en passie voor communicatie in voor begeleiding op maat en coaching van kinderen en jongeren.

De lezing is voor de ouders, studenten en leerkrachten bedoeld. Een basispijler van Talent&nest, de Nest dus, om als (jong)volwassene bij te leren en je kinderen te  ondersteunen.

Een extra reden om deze lezing te organiseren binnen Talent&nest is omwille van het feit dat HSP – hoogsensitieve personen- méér kans hebben voor het ontwikkelen van faalangst en perfectionisme.

Prijs: €15 p.p./ €25 voor 2 personen, BTW incl. Inschrijven is noodzakelijk en kan via het formulier hiernaast. Opmaak van een factuur is mogelijk, hiervoor rekenen we €5 per factuur aan.

Na het verzenden van het formulier krijg je een email met verzoek tot betaling. Als je deze mail niet krijgt, gelieve dan ofwel een nieuwe poging met het formulier te wagen, ofwel per gewone mail je aanmelding voor de lezing te verrichten.

Welkom!

Inschrijven